Prof. Andrzej Kowalski: Brak żywności w sklepach praktycznie staje się faktem

Prof. Andrzej Kowalski: Brak żywności w sklepach praktycznie staje się faktem

Kategoria:

Trzeba szukać wyjaśnienia tych problemów w długofalowej polityce. Jeżeli spojrzymy na ostatnie lata, bardzo wyraźnie widać, że dominowała polityka społeczna, natomiast były olbrzymie zaniedbania w inwestycjach – mówił o kryzysie energetycznym i problemach branży spożywczej prof. Andrzej Kowalski, były dyrektor Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, który był gościem Polsat News.

Aktualności

„Debata Dnia”. Paweł Poncyljusz: Podatek od nadmiarowych zysków to karanie firm za rozwój

– Obawiam się, że każda firma zatrudniająca powyżej 250 osób zapłaci daninę od nadmiarowych zysków – mówił o planach rządu…

PKP Intercity. Pendolino dojedzie do Przemyśla i innych nowych miast. Jest zgoda UTK

Pendolino na dłuższej trasie. Urząd Transportu Kolejowego zgodził się, by od grudnia PKP Intercity uruchamiało połączenia najwyższej kategorii EIP do…

Wzrost cen wyższy niż oczekiwano. Są najnowsze dane

Ceny towarów i usług konsumpcyjnych w marcu 2020 roku w porównaniu z analogicznym okresem przed rokiem wzrosły o 4,6 procent…

Amerykańskie firmy rezygnują z Chin

Przez wojnę handlową amerykańskie firmy odwracają się od Chin – pisze "Forbes", powołując się na dane firmy doradczej Kearney. Jeszcze…

Forum Ekonomiczne Karpacz. Gliński o reparacjach od Niemiec: „Polityczna taktyka odmawiania”

– Nie spodziewamy się, że Niemcy od razu wypłacą reparacje – mówił podczas Forum Ekonomicznego w Karpaczu wicepremier i minister…

Opinia rzecznika TSUE ws. frankowiczów: Konsumenci mogą dochodzić względem banków roszczeń

Anthony Michael Collins, rzecznik generalny TSUE, wyda opinię ws. frankowiczów: Po uznaniu umowy kredytu hipotecznego za nieważną ze względu na…