Kurczakom grozi śmierć, a sklepom niedobory mięsa. Branżę „dobijają” rachunki

Kurczakom grozi śmierć, a sklepom niedobory mięsa. Branżę „dobijają” rachunki

Kategoria:

– Nikt nie zaryzykuje wstawienia żywych zwierząt do kurnika, jeśli miałoby zabraknąć energii – stwierdził Paweł Podstawka, przedstawiciel branży hodowców. Ostrzegł tym samym, że zimą może zabraknąć drobiu, ponieważ właściciele firm nie pozwolą na śmierć kurczaków w męczarniach. Jego zdaniem przedsiębiorcy nie poradzą sobie bez pomocy państwa, a czasu, by jej udzielić, jest bardzo mało.

Aktualności

Ekspert: Brak dwutlenku węgla uderzy najbardziej w dwie branże spożywcze

Produkcja nawozów i pochodnych, m.in. dwutlenku węgla, powinna być natychmiast wznowiona, nie zważając na koszty, ponieważ straty będą tak olbrzymie,…

Facebook odblokuje profil Konfederacji. Był zbanowany za łamanie regulaminu ws. COVID-19

Presja ma sens. Profil Konfederacji na Facebooku wraca – ogłosił w środę minister cyfryzacji Janusz Cieszyński. Partia pozbawiona była swojej…

Wiemy, co dalej z zamrożeniem cen energii elektrycznej na 2024 rok. Czy czekają nas podwyżki?

Eksperci są zgodni – gdyby rząd nagle zdecydował się odmrozić ceny za energię elektryczną i zrównać je z oczekiwaniami wolnego…

„Bezpieczeństwo żywnościowe fundamentem porządku europejskiego i globalnego” [Materiał partnera]

Tematem jednej z debat w ramach XXXI edycji Forum Ekonomicznego w Karpaczu będzie dyskusja o bezpieczeństwie żywnościowym Polski i regionu.

Padł rekord nastolatków aktywnych społecznie

Aplikacja łącząca graczy komputerowych, kampania społeczna o przeciwdziałaniu myślom samobójczym młodzieży czy aukcja sztuki dla zwierząt w schronisku. To tylko…

Amerykańskie firmy rezygnują z Chin

Przez wojnę handlową amerykańskie firmy odwracają się od Chin – pisze "Forbes", powołując się na dane firmy doradczej Kearney. Jeszcze…